Vučić: Regionu potrebno poslovno okruženje bez granica

“Srbija je spremna da govori o svim teškim temama sa našim prijateljima iz Bosne i Bošnjacima, spremni smo da otvorimo i da zatvorimo te teške teme jer moramo razmišljati o zajedničkoj budućnosti naših naroda”, rekao je Vučić
2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 13.05.2015. 08:53h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić založio se danas u Sarajevu za stvaranje poslovnog okruženja bez granica u regionu i poručio da je Srbija spremna da sa BiH i Bošnjacima rješava sva otvorena pitnja.

Premijer je rekao da region, kao ujedinjeno trižište može da privuče mnogo više invesitora, ali da je za to potreban dodatan napor i strateški dijalog.

“Srbija je spremna da govori o svim teškim temama sa našim prijateljima iz Bosne i Bošnjacima, spremni smo da otvorimo i da zatvorimo te teške teme jer moramo razmišljati o zajedničkoj budućnosti naših naroda”, rekao je Vučić na otvaranju Sarajevo Biznis Foruma.

Zato je, kazao je srpski premijer, potrebno stvoriti poslovno okruženje bez granica u regionu, a političke vođe treba da vode strateški i dugoročan dijalog kako bi se stvorila najbolja poslovna i ekonomska situacija.

Bonus video: