Eksplozija u rafineriji u Brodu: Poginuo radnik, povrijeđeno devet osoba

Prema informacijama načelnika opštine Ilije Jovičića, eksplozija se dogodila u proizvodnom pogonu četiri, a nakon toga se proširila vatra
133 pregleda 0 komentar(a)
Bosanski Brod rafinerija eksplozija, Foto: Reuters
Bosanski Brod rafinerija eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.10.2018. 07:52h

Jedan radnik poginuo je u eksploziji koja se sinoć dogodila u rafineriji u Bosanskom Brodu. Devet je osoba povrijeđeno, od čega ih je troje pušteno kući, a šestoro je poslato u dobojsku bolnicu, saznaje N1 u dobojskoj policiji.

Sinoć je objavljeno da je osam osoba povrijeđeno, ali jutros je potvrđeno kako je devet povrijeđenih osoba primljeno na hitnu pomoć u Bosanskom Brodu. Šestoro ih je poslano na dalje liječenje u dobojsku bolnic i svi su van životne opasnosti.

Prema informacijama načelnika opštine Ilije Jovičića, eksplozija se dogodila sinoć oko 21:30 u proizvodnom pogonu četiri, a nakon toga se proširila vatra. Vatrogasni timovi su odmah intervenisali i požar stavili pod kontrolu u razdoblju od oko sat vremena.

"Eksplozija u krugu rafinerije se, prema prvim informacijama, dogodila u postrojenju za preradu nafte", rekla je portparolka Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Još nema informacija šta je prouzrokovalo eksploziju, niti kakve je to posljedice ostavilo na okolinu.

Ona je navela da se eksplozija dogodila oko 21.30 časova i da su policijski službenici u stalnom kontaktu sa predstavnicima opštine Brod, Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice i radnicima rafinerije. Građani koji žive u blizini rafinerije, kažu da su od eksplozije popucali prozori i da se osjeća strahovit smrad.

Šef Odsjeka za zaštitu i spasavanje opštine Brod Dragan Nikolić rekao je da, prema dosadašnjim saznanjima, u eksploziji u rafineriji Brod nema poginulih.

Dubravka Gajić, portparolka Optima grupe u okviru koje posluje rafinerija u Brodu, nije imala detaljna saznanja o eksploziji, ali je najavila da će danas imati više informacija.

Galerija

Bonus video: