Dodik pokazao mržnju i patološki bijes

„Kad vas pogledam onda i shvatim zašto ste stalno negativni, jer vi nikada ne možeti ni imati ništa pozitivno… Dolazite iz medija koji je takav i dolazite naravno iz naroda koji je takav…“, rekao je Dodik
8 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.03.2015. 06:48h

Novinarska udruženja, intelektualci, novinari iz cijele Bosne i Hercegovine izrazili su podrške koleginici Gordani Katani, koju je izvrijeđao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Dodik je još jednom demonstirao mržnju i patološki bijes prema koleginici Katani samo zato što profesionalno radi svoj posao i što je žena“, piše u reagovanju udruženja novinara BIH.

Na pres konferenciji, održanoj 14. marta u Banjaluci nakon zasjedanja Glavnog odbora SNSD, Dodik dopisnicu „Oslobođenja“ vulgarno, šovinistički i rasistički vrijeđao nakon što mu je uputila pitanje o dešavanjima u njegovoj stranci, kao i izbjegavanju trogodišnje zatvorske kazne i bijegu iz RS Mileta Radišića, lokalnog tajkuna i bliskog Dodikovog prijatelja.

Tokom dvominutnog nastupa, predsjednik RS je, kako je prenio Radio Slobodna Evropa, između ostalog rekao:

„Kad vas pogledam onda i shvatim zašto ste stalno negativni, jer vi nikada ne možeti ni imati ništa pozitivno… Dolazite iz medija koji je takav i dolazite naravno iz naroda koji je takav…“, rekao je Dodik.

Katana je na svom Fejsbuk nalogu objavila: „Ja nisam stalak za mikrofon. Ni stenograf. I nikada neću to biti. Eto to je moj odgovor svim miloradima dodicima, sviđalo im se to ili ne“.

Dodik je ranije sa pres konferencija istjerivao novinare, zabranjivao im dolazak u zgradu Vlade, vrijeđao ih i psovao, naročito ako dolaze iz medija koji mu nisu naklonjeni niti pod njegovom kontrolom.

Bonus video: