Republika Srpska: “Kupljenim” poslanicima na poklon fiskalne kase

Uoči konstituisanja nove vlasti RS novembra prošle godine, pojedini mediji u BiH objavili su audio-snimak na kojem se čuje da premijerka RS Željka Cvijanović govori o kupovini dva poslanika
0 komentar(a)
fiskalna kasa, Foto: Shutterstock
fiskalna kasa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.03.2015. 18:56h

Poslanik Srpske radikalne stranke Republike Srpske (SR RS) u Skupštini RS, Milanko Mihajlica danas je poslanicima Vojinu MItroviću i Iliji Stevančeviću poklonio po fiskalnu kasu.

Mihajlica je novinarima rekao da su fiskalne kase poklon opozicije dvojici poslanika za koje se smatra da su "kupljeni" pred formiranje nove parlamentarne većine u RS.

"Znam da imate nezavršenih poslova sa Vladom Republike Srpske, pa se nadam da će vam ove fiskalne kase poslužiti da vam izdaju fiskalni račun za promjenu vašeg mišljenja i vaših stranačkih košulja", poručio je Mihajlica Mitroviću i Stevančeviću.

Mitrović je u novi saziv Narodne skupštine RS ušao kao član Narodnog demokratskog pokreta (NDP), a Ilija Stevančević je kao kandidat Partije ujedinjenih penzionera (PUP) bio na listi Srpske demokratske stranke (SDS).

Poslije izbora, oni su napustili opozicioni blok i podržali vladajuću većinu u RS.

Uoči konstituisanja nove vlasti RS novembra prošle godine, pojedini mediji u BiH objavili su audio-snimak na kojem se čuje da premijerka RS Željka Cvijanović govori o kupovini dva poslanika.

Bonus video: