"ONA DVA PAPKA"

Afera Snimak i u BiH: Premijerka priča o kupovini poslanika?

57 pregleda 1 komentar(a)
Željka Cvijanović, Foto: Betaphoto
Željka Cvijanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 16.11.2014. 09:33h

Portal klix.ba objavio je da je došao u posjed snimka u kom premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović govori o kupovini poslanika.

Na audio snimku koji je objavio portal klix.ba i za koji se ne zna kada je nastao čuje se ženski glas u razgovoru sa, kako se tvrdi, Cvijanovićevom. Stopostotnu autentičnost snimka, nije moguće utvrditi u ovom momentu, ali prema onome što se čuje, tvrdi klix.ba, radi se o glasu premijerke RS.

Na početku snimka Cvijanović drugoj osobi govori da se ne sjekira, a ova joj uzvraća da su to "sigurno ona dva papka". "Pa jeste, iz Šukalove stranke (Adam Šukalo, predsjednik Stranke Napredna Srpska), ali zato smo mi kupili drugu dvojicu, pa ću vidjeti jesmo li ih kvalitetno kupili, ako oni izdaju da imamo drugu dvojicu. Eto, hajd sad...", čuje se, kako prenosi klix.ba, da Cvijanović govori na snimku. S druge strane čuje se druga osoba kako traži savjet: "Ja sam te htjela pitati možemo li mi isforsirati ovu priču da idemo..., već smo vrbovali Miloša Kovačevića da krene sa ovom pričom bosanski/bošnjački jezik", kaže druga osoba sa snimka. Cvijanović odgovara: "Neka ide naravno, ko mu brani. To je do akademske zajednice da to priča, da objašnjava i da se napravi emisija... da nešto", navodi klix.ba. Dva suprotstavljena bloka u RS, SNSD i stranke okupljene oko njega te Savez za promjene, još uvijek nastoje da formiraju većinu u Narodnoj skupštini RS, gdje je situacija još neizvesna. Nije tajna da se do većine pokušava doći političkom kupovinom poslanika, što, kako navodi ovaj portal, potvrđuje i ovaj snimak.