Samit 100 biznis lidera biće u Sloveniji

Članovi UO su razgovarali o konkretnim inicijativama koje su pokrenute na ovogodišnjem skupu u Cavtatu, a kojem su prisustvovali i predsjednici zemalja u regionu. Dogovoreno je da se o tim temama i vrlo konkretnim predlozima saradnje nastavi dijalog sa izvršnim vlastima u regionu ali i sa Evropskom komisijom (EK), prenosi Tanjug
0 komentar(a)
Ljubljana, Foto: Beta/AP
Ljubljana, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.11.2014. 10:51h

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope biće održan sredinom naredne godine u Sloveniji, saopšteno je iz Upravnog odbora (UO).

Dogovoren je i detaljni plan aktivnosti realizacije dogovorenih obaveza koje su biznis lideri preuzeli na trećem godišnjem skupu održanom u julu u Cavtatu, u cilju dalje poslovne integracije na ovim prostorima i stvaranja boljih privrednih i životnih uslova u regionu, navodi se u saopštenju UO.

Članovi UO su razgovarali o konkretnim inicijativama koje su pokrenute na ovogodišnjem skupu u Cavtatu, a kojem su prisustvovali i predsjednici zemalja u regionu. Dogovoreno je da se o tim temama i vrlo konkretnim predlozima saradnje nastavi dijalog sa izvršnim vlastima u regionu ali i sa Evropskom komisijom (EK), prenosi Tanjug.

“Oformljene su radne grupe koje će voditi dijalog sa EK, ali i sa Nordijskim savjetom radi uspostavljanja čvršće saradnje sa regionalnom inicijativom koja povezuje zemlje Skandinavije radi prenošenja iskustava i znanja”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku u Ljubljani, UO je donio odluku da njegov novi predsjednik bude Iztok Seljak, predsjednik poslovodnog odbora Hidria u skladu sa dogovorom da predsjednik bude iz zemlje domaćina godišnjeg susreta.

Dosadašnji predsjednik UO Damir Kuštrak, koji je izvršni potpredsjednik Agrokora preuzeće ulogu potpredsjednika UO Samita.

Samit 100 biznis lidera je inicijativa koju je pokrenula 2011. godine Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje manager Slovenije, a ubrzo je podršku pružila i Atlas Fondacija. Osnovni cilj te inicijative najuglednijih biznis lidera regiona je da se pronađu sinergije privreda u regionu i da se kroz partnerstva i intenzivnu saradnju, unaprijedi konkurentnost regiona kroz privlačenje stranih direktnih investicija i nastupe na trećim tržištima.

U Aranđelovcu je održan prvi godišnji skup u oktobru 2011. godine, drugi u hotelu Splendid u Bečićima u maju prošle godine, a treći u julu u Cavtatu.

Bonus video: