Leskovac: Maloljetnik ubio druga iz pištolja

"Moj sin je upucan oko jedan sat posle ponoći, a do 2.20 mu nije pružena nikakva pomoć", rekao je otac ubijenog srednjoškolca
0 komentar(a)
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2014. 20:48h

Učenik četvrtog razreda srednje tehničke škole "Rade Metalac" iz Leskovca Timotije Kocić (18) umro je rano jutros od posljedica ranjavanja pištoljem, koje mu je nanio njegov 17-godišnji drug N.Z.

Tragedija se dogodila jedan sat posle ponoći, u selu Lipovica, udaljenom 17 kilometara od Leskovca, u pomoćnom objektu porodične kuće roditelja N.Z.

Otac ubijenog mladića Saša Kocić rekao je agenciji Beta da za smrt svog sina krivi državu i lokalne vlasti, zato što u selu nema hitne pomoći.

"Moj sin je upucan oko jedan sat posle ponoći, a do 2.20 mu nije pružena nikakva pomoć", rekao je Kocić.

Prema njegovim i navodima komšija, Timotije Kocić je sa N.Z. i njegovom braćom cijelo veče proveo u pomoćnoj zgradi na žurci.

Ne zna se kako je maloljetnik došao do pištolja, ali očevici tvrde da je najprije pucao kroz prozor, a potom u Kocića, koji je navodno pokušao da pobjegne.

U leskovačkoj policiji kažu da je uviđaj završen.

Leskovačka policija uhapsila je 17-godišnjeg mladića iz okoline Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela ubistvo i nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je Policijska uprava Leskovac.

Policija je osumnjičenog privela sudiji za maloljetnike Višeg suda u Leskovcu.

Prilikom vršenja uviđaja pronađen je pištolj za koji se sumnja da je korišćen za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Bonus video: