Uhapšeno devet zvaničnika Ministarstva zdravlja Kosova

Prema izvoru, policija je došla do informacija da se ugrađuju stentovi kojima je prošao rok upotrebe i da to čine nekompetentni ljekari, što je možda dovelo do smrti više od 100 pacijenata
0 komentar(a)
Kosovo, Foto: Shutterstock
Kosovo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.10.2014. 10:30h

Devet zvaničnika Ministarstva zdravlja Kosova uhapšeno je danas, a, prema izvještajima medija, oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja zbog koje je možda umrlo i stotinak pacijenata.

Pozivajući se na izvore unutar Policije Kosova, prištinski mediji pišu da je akcija organizovana u Prištini i Peći.

"Oni (uhapšeni) se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja koja se odnosi na medicinsku opremu, posebno stentova koji se ugrađuju pacijentima koji boluju od srčanih oboljenja", rekao je za Lajmi.net izvor iz policije.

Prema tom izvoru, policija je došla do informacija da se ugrađuju stentovi kojima je prošao rok upotrebe i da to čine nekompetentni ljekari, što je možda dovelo do smrti više od 100 pacijenata.

"Pored uhapšenih osumnjičeni u ovom slučaju su i ministar zdravstva i generalni sekretar tog ministarstva", rekao je izvor dnevnika dodajući da akcija policije traje. Agencija Beta je saznala da se akcija vodi po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova. Za sada tužilaštvo nije htjelo da potvrdi navode o hapšenjima.

Bonus video: