Hodžaj: Rješenje u sporazumu Tačija, Mustafe i Haradinaja

Ministar spoljnih poslova je istakao da je važno da se formira vlada koja bi se usmjerila na važne reforme
0 komentar(a)
Priština, Foto: Shutterstock
Priština, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.10.2014. 10:12h

Šef kosovske diplomatije Enver Hodžaj smatra da je nabolji recept za izlazak iz političke krize sporazum između partija Hašima Tačija (DPK), Ise Mustafe (DSK) i Ramuša Haradinaja (ABK).

Ministar spoljnih poslova Kosova je za TV Albanije istakao da bi sporazum između DPK-DSK i ABK omogućio izlazak Kosova iz političke krize dodajući da je važno da se formira vlada koja bi se usmjerila na važne reforme, kao i na nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

"Mislim da bi za nekoliko nedjelja mogli da prevaziđemo ovo stanje. Ako se to ne desi i ako ne budemo u stanju da razriješimo ovu političku krizu Kosovo očekuje degredacija u državnom, ekonomskom i ostalim vitalnim sferama i vraćanje u nazad", rekao je Hodžaj, prenose prištinski mediji.

Sa druge strane, zamjenik predsjednika pokreta Samoopredeljenje Spend Ahmeti je za agenciju Kosovapress rekao da snažno vjeruje u parlamentarnu većinu koja postoji u skupstini Kosova i vjeruje da će ta većina formirati instititucije.

On je napomenuo i da sporazum koalicionog bloka DSK-ABK-IK sa Samoopredeljenjem nije konačan, jer je vezan samo za osnovne prinicipe, ali ne i za vladu Kosova.

Bonus video: