šverc cigareta

Završne riječi na suđenju Subotiću

Po optužnici, ta grupa je, na štetu državnog budžeta Srbije, stekla dobit od 28 miliona eura i šest miliona američkih dolara
0 komentar(a)
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.07.2014. 06:53h

Suđenje biznismenu Stanku Subotiću Canetu i ostalim optuženima za šverc cigareta tokom devedesetih nastavlja se u Specijalnom sudu iznošenjem završnih riječi.

Završne riječi prvo iznosi Tužilaštvo za organizovani kriminal, potom advokati odbrane i okrivljeni, poslije čega će sud zakazati izricanje prvostepene presude.

Subotiću je 17. juna 2013. godine počelo ponovljeno suđenje u odsustvu po optužnici da je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete 1995. i 1996. godine iz Makedonije u Srbiju i prodavala ih pravnim i fizickim licima.

Po optužnici, ta grupa je, na štetu državnog budžeta Srbije, stekla dobit od 28 miliona eura i šest miliona američkih dolara.

Subotić se predao mjesec dana nakon početka ponovljenog suđenja, pošto je prethodno ukinuta potjernica za njim i pošto je mjera pritvora zamijenjena uplatom jemstva od 538.000 eura.

Suđenje je ponovljeno po odluci Apelacionog suda da se ukine prvostepena presuda kojom je Subotić bio osuđen na šest godina zatvora zbog zloupotreba službenog položaja.

Preporučujemo za Vas