Anđelina Džoli zaplakala u Srebrenici

Osim Srebrenice, poznata glumica i britanski ministar su posjetili i Zenicu i Sarajevo
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2014. 15:18h

Poznata holivudska glumica Anđelina Džoli posjetila je Srebrenicu i odala počast žrtvama genocida.

Ona je u društvu ministra spoljnih poslova Velike Britanije Vilijema Hejg sletjela nedaleko od Memorijalnog centra u Potočarima, nakon čega je obišla Muzej genocida i Spomen sobu žrtvama genocida.

U Memorijalnom centru u Potočarima se susrela sa načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i "Majkama Srebrenice", od kojih je jedna napravila haljinu za američku glumicu od omota bombona.

Džolijeva je u jednom trenutku i zaplakala, prenosi portal Klix. Glumica i britanski ministar su se sadržali sat i po, a Hag je poručio da će uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi ubijedio vlasti u Velikoj Britaniji da pomognu gradnju sakralnog dijela Memorijalnog centra.

"Ovaj region je prošao kroz užasan rat i za mnoge ljude u BiH međunarodna pomoć je prekasno došla i znam da vas to boli", kazala je holivudska glumica.

Džolijeva i Hejg su Srebrenicu posjetili u sklopu kampanje protiv silovanja žena u konfliktima širom svijeta koju je britanski ministar pokrenuo 2012, djelom inspirisan filmom "U zemlji krvi i meda" koji je režirala supruga Breda Pita.

Osim Srebrenice, poznata glumica i britanski ministar su posjetili i Zenicu i Sarajevo.

Galerija

Bonus video: