Boris Tadić na izbore u koaliciji sa Čankom i Petrovićem

Zamjenik predsjednika LSV Bojan Kostreš je saopštio da će ubrzo doći do nastavka razgovora lidera stranaka koje će potencijalno činiti građanski blok
90 pregleda 5 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: Rojters
Boris Tadić, Foto: Rojters
Ažurirano: 05.02.2014. 18:27h

U Novom Sadu je dogovoreno da građanski blok, koji će na izborima predvoditi Boris Tadić, čine Nova demokratska stranka, LSV, ZZS.

"Koaliciju će činiti Tadićeva Nova demokratska stranka, LSV Nenada Čanka, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića", saopštio je zamjenik predsjednika LSV Bojan Kostreš, koji je rekao da će se povesti pregovori sa još nekim strankama.

Novosti saznaju da bi bloku mogli pristupiti i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zeleni.

Sastanak Lige socijaldemokrata Vojvodine i stranaka građanske orijentacije, na kome je postignut, kako je nakon susreta saopšteno, konsenzus o potrebi stvaranja bloka stranaka održan je danas oko podna u Novom Sadu.

Zamjenik predsjednika LSV Bojan Kostreš je saopštio da će ubrzo doći do nastavka razgovora lidera stranaka koje će potencijalno činiti građanski blok.

Prema njegovim riječima, Bošnjački blok koji predvodi SDA Sandžaka, obaviće dodatne konsultacije o svom učešću u građanskom bloku.

Na taj sastanak je pozvana i Liberalno-demokratska partija, ali je zamjenik predsjednika LSV Bojan Kostreš rekao da su ga iz LDP-a obavijestili da neće doći.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović je rekao da je taj sastanak stigao u pogrešno vrijeme.

"Danas smo vodili veoma uspješne razgovore koji su novost na političkoj sceni Srbije. Nijesmo krenuli od brojeva, rejtinga, mandata već od potrebe da definišemo novu razvojnu politiku koja će za cilj imati bolji život. Napravili smo prvi i, ubijeđen sam, odlučujući korak u formiranju programske koalicije. Vjerujem da ćemo u rekordno kratkom roku izaći sa izbornom platformom i listama koji će animirati veliki broj neopredijeljenih birača i dovesti do stvaranja ravnoteže na političkoj sceni“, izjavio je Srđan Srećković, predstavnik stranke Zajedno za Srbiju na današnjim pregovorima.

Počasni predsjednik DS i bivši predsjednik Srbije, Boris Tadić napustio je Demokratsku stranku 30. januara.

Tadić: Glavni cilj mi je da građani izađu na izbore

Tadić je izjavio danas da novu političku organizaciju osniva kako bi motivisao biračko tijelo da glasa na predstojećim izborima i umanjio udio glasača Srpske napredne stranke.

"Pravim šansu ljudima koji nikada ne bi glasali za DS kakav je sada", kazao je Tadić gostujući na Radio-televiziji Vojvodine.

On je ukazao na to da je DS je izgubila biračko tijelo koje je imala u protekilh šest mjeseci i podsjetio da je, prije samo godinu i po dana, imala milion i po birača.

"Da ja nisam ovo učinio svi ovi ljudi bi ostali kod kuće, a da se nije to desilo onda bi udio u biračkom tijelu SNS-a bio mnogo veći", kazao je Tadić i istakao da je njegov cilj da oko milion glasača izvede na birališta.

Bonus video: