U teretani na Voždovcu se promovišu sport, zdravlje i - nacionalizam

"Kod ovakvih pojava, uvijek se sjetim da je i Hitler bio nepušač, podržavao zdrav život i sport i porodične vrijednosti", kažu na Facebooku
57 pregleda 20 komentar(a)
VOždovac, nacionalistički park, Foto: Blic.rs
VOždovac, nacionalistički park, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 30.10.2013. 13:04h

U parku na Konjarniku na opštini Voždovac u Beogradu, u ponedjeljak je osvanula teretana na otvorenom u kojoj se promovišu sport, zdravlje i - nacionalizam!? Teretanu je, kako piše na tabli, omladini Voždovca darovao pokret 1389, piše Blic.

Na tabli piše "Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam", što je izazvalo revolt Voždovčana, koji su na Fejsbuk grupi "Zaštitimo Šumice" osudili postavljanje ove teretane.

U pokretu "1389" koje je postavilo teretanu kažu da je to njihova donacija, da im nisu trebale dozvole od opštine, te da postavljanjem teretane nisu izmijenili ništa, već su samo ubacili sprave.

"Kod ovakvih pojava, uvijek se sjetim da je i Hitler bio nepušač, podržavao zdrav život i sport i porodične vrijednosti", "Ovu tablu treba skloniti. Ovo je ulaz fašizma na mala vrata", "Ne mogu da vjerujem da ljudi više ne prepoznaju mentalno oboljele ljude koji se još uz to nazivaju patriotama. Pored toga, skloni su kriminalu u toga se ne stide. A mi smo srećni jer su nam "darovali teren"", samo su neki komentara koji su objavljeni na Facebook grupi "Zaštitimo Šumice".

Bonus video: