Nove optužbe na račun Milorada Dodika

Već duže vrijeme postoje tenzije i međusobna optuživanja između predsjednika RS Milorada Dodika i gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića
64 pregleda 32 komentar(a)
Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja, Foto: Bn
Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja, Foto: Bn
Ažurirano: 12.09.2013. 20:21h

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da javnosti otkrije kakve su njegove veze sa albanskom porodicom Nimani i čime se bavio 1999. godine, u vrijeme bombardovanja Srbije.

"Neka Dodik kaže u kakvim je odnosima bio s kosovskom porodicom Nimani, u vrijeme bombardovanja Srbije. Da li u krvnom, kokainskom, duvanskom ili naftnom srodstvu s tom porodicom", rekao je Vučurević na vanrednoj konferenciji za novinare u Trebinju. On je kazao da će sačekati dva dana da Dodik sam obrazloži svoje veze sa ovom porodicom sa Kosova, najavljujući da će, u suprotnom, iznijeti detalje o "kriminalnim aktivnostima" predsjednika RS.

Reagujući na ranije optužbe koje je Dodik iznio na njegov račun, Vučurević je naveo da predsjednik RS "gubi kompas i podršku sopstvene partije", i optužio ga i za neprincipijelnost u političkim stavovima.

Već duže vrijeme postoje tenzije i međusobna optuživanja između predsjednika RS Milorada Dodika i gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, člana Partije demokratskog progresa (PDP).

Iz kabineta predsjednika RS Milorada Dodika je saopšteno da ovaj Vučurevićev napad kao i svi prethodni "sadrži niz neistina i podmetanja na koje je bespredmetno odgovarati".

"Riječ je o konstrukcijama na koje je suvišno davati bilo kakav komentar", navodi se u saopštenju iz Dodikovog kabineta.

Bonus video: