Srbija: Pucnjava na administrativnoj liniji sa Kosovom

"Grupa Albanaca je napala iz automatskog oružja patrolu Žandarmerije na teritoriji Srbije u ataru kuršumlijskog sela Borovac"
57 pregleda 55 komentar(a)
Brnjak, Foto: Rojters
Brnjak, Foto: Rojters
Ažurirano: 08.07.2013. 01:09h

Pripadnici Žandarmerije Srbije sukobili su se sa naoružanim Albancima koji su krali šumu u ataru kuršumlijskog sela Borovac, na administrativnoj liniji s Kosovom.

"Grupa Albanaca je napala iz automatskog oružja patrolu Žandarmerije na teritoriji Srbije u ataru kuršumlijskog sela Borovac", rekao je komandant Žandarmerije.

Bratislav Dikić je kazao da po pripadnike Žandarmerije nije bilo posljedica, a da "informacije Kosovske policijske službe ukazuju da je povrijeđeno šest lica albanske nacionalnosti".

"Oko 19 sati u neposrednoj blizini administrativne linije s Kosovom, u reonu sela Borovac, opština Kuršumlija, otvorena je vatra iz automatskog oružja iz dva pravca, od strane više lica, na patrolu Žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije su adekvatno odgovorili na oružani napad i nema posljedica po njih", rekao je Dikić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Informacije KPS ukazuju da je povrijeđeno šest lica albanske nacionalnosti", naveo je Dikić.

Komandant Žandarmerije je kazao da su "na mjestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne testere i djelovi lične garderobe, a da su o događaju blagovremeno obavješteni i oficiri za vezu Euleksa i Kfora".

Dikić je rekao da je obezbjeđeno lice mjesta događaja i nadležni pravosudni organi izvršiće uviđaj.

U toku je akcija potrage za ranjenima.

"Ako noćas pronađemo ranjene ukazaćemo im medicinsku pomoć", rekao je komandant Žandarmerije.

Kosovska policija potvrdila je da se dogodio incident ne navodeći nikakve detalje, dok prištinski Ekspres prenosi da su četiri osobe prebačene u bolnicu.

Prema tvrdnjama mještana i nezvaničnim informacijama iz izvora policije, naoružana grupa Albanaca prešla je administrativnu granicu i u ataru sela Borovac pokušala da ilegalno sječe šumu.

Tom prilikom oni su napali pripadnike žandarmerije koji su se nalazili u blizini.

Bonus video: