Blic: Srbiji nude dokaz protiv Gotovine za ogromne pare

Niko od sagovornika „Blica” ne spori da postoji crno tržište na kome se nude dokazi za ratne zločine počinjene u bivšoj SFRJ
81 pregleda 12 komentar(a)
Ante Gotovina, Mladen Markač, Foto: Beta/AP
Ante Gotovina, Mladen Markač, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.11.2012. 18:23h

Video-snimci napada na kolone regruta JNA u Tuzli i u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu ponuđeni su po visokoj cijeni srpskim zvaničnicima, piše "Blic".

Ti snimci bi navodno bili nesumnjiv dokaz zločina što bi moglo da obnovi suđenje hrvatskim generalima Antu Gotovini i Mladenu Markaču.

Na crnom tržištu dokaza ratnih zločina mogli bi da se nađu i topnički dnevnici.

"Pregovori za video-snimke zločina u Tuzli i Dobrovoljačkoj ulici se vode. Ti snimci bi mogli da otkriju ubice nenaoružanih regruta i bili bi nesumnjiv dokaz zločina", kaže izvor „Blica”.

Niko od sagovornika „Blica” ne spori da postoji crno tržište na kome se nude dokazi za ratne zločine počinjene u bivšoj SFRJ.

Savo Štrbac, predsjednik „Veritasa”, kaže za „Blic” da su oni 2006. nabavili na tom tržištu video-zapis kako pripadnici 505. bužimske brigade u sastavu Petog muslimanskog korpusa napadaju kolonu izbjeglica, koja je išla od Gline prema Dvoru.

On ističe da topnički dnevnici vrijede najmanje milion eura i da postoje indicije da ih posjeduje Tomislav Karamarko, osnivač HDZ-a i bivši direktor obavještajnih službi Hrvatske.

Bonus video: