Milorad Dodik verbalno napao novinarku agencije Beta

Na konstataciju novinarke Bete Ljiljane Kovačević da joj Dodik ne može zabraniti pristup javnoj instituciji, predsjednik manjeg entiteta u BIH je srdito rekao: "Brišite odavde!"
117 pregleda 163 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2012. 17:06h

Predsjednik manjeg entiteta u BIH, Milorad Dodik, danas je na konferenciji za novinare u Banjaluci verbalno napao novinarku srpske agencije Beta Ljiljanu Kovačević, iznoseći primjedbe na njen novinarski rad i poručujući joj da više ne ulazi u palatu predsjednika RS.

Nakon što je novinarka pokušala da postavi pitanje Dodikovom gostu, ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačicu, predsjednik RS je svog predstavnika za medije upitao: "Ko je ova".

Novinarka Bete se predstavila, na što je Dodik rekao: Šta ćeš ti ovdje?

Na pitanje novinarke da li je zabranjeno doći na konferenciju za novinare, on je odgovorio da "nije zabranjeno, ali me čudi šta ćeš ti tu".

"Otkud vam obraz da uopšte dođete tu, na način kako radite", kazao je Dodik.

Na konstataciju novinarke da je u javnoj instituciji i da ima pravo tu da bude, Dodik je rekao da što se "njega tiče ne mora nikad ni doći".

"Nemojte više ovdje da dolazite. Je li vam jasno, nemojte više da dolazite ovdje, možete odmah izaći odavde", kazao je Dodik dopisnici Bete

Dopisnica Bete je potom postavila pitanje Dačiću, a onda je Dodik "pojasnio" zbog čega se protivi njenom ulasku u predsjedničku palatu.

"Da se razjasnimo: ova gospođa ovdje je lažljiva i šalje lažne informacije.

Tako je poslala putem Bete priču o, recimo, izgradnji zgrade Vlade.

Nema nimalo obraza da dođe ovdje, nikad se nije izvinila poslije sudskog postupka", kazao je Dodik.

Na pitanje dopisnice Bete za što da se izvini, Dodik joj je rekao da više "ne dolazi" u palatu predsjednika RS.

"Nemojte više ovdje da dolazite.

Je li vam jasno, nemojte više da dolazite ovdje, možete odmah izaći odavde", nastavio je Dodik.

Na konstataciju dopisnice Bete da joj to ne može zabraniti, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta je srdito rekao: "Brišite odavde!"

Dodik i Dačić na konferenciji u Banjaluci

Dopisnica Bete iz Banjaluke je februara 2009. godine objavila informaciju da je Državna agencija za istrage i zaštitu podnijela krivičnu prijavu protiv tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika, tereteći ga da je zajedno sa svojim bliskim saradnicima na više građevinskih projekata oštetio budžete RS i BiH za više od 115 miliona konvertibilnih maraka.

Tužilaštvo BiH je prošle godine najveći dio predmeta ustupilo Specijalnom tužilaštvu RS, koje je potom obustavilo istragu.

Dodik: Srbi i RS nisu vršili genocid - Bošnjaci vrše samogenocid

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da Bošnjaci u Bosni i Hercegovini vrše "samogenocid" stalnim tvrdnjama da su žrtve.

"Niko im ne prijeti. Republika Srpska i Srbi nisu vršili genocid ni u prošlosti.

"Nad nama je vršen genocid u Jasenovcu i na drugim mjestima, što su masovno ideološki podržavali prethodnici Mustafe Cerića“, rekao je Dodik

Nad nama je vršen genocid u Jasenovcu i na drugim mjestima, što su masovno ideološki podržavali prethodnici Mustafe Cerića“, rekao je Dodik novinarima, povodom izjave vrhovnog poglavara islamske zajednice u BiH Cerića da bošnjačkim muslimanima prijeti novi genocid.

Dodik je kazao da se u proteklom ratu u BiH desio "ogroman zločin" i da pojedinci koji su ga činili moraju da odgovaraju.

Dodik je podsjetio da se sada u Islamskoj zajednici BiH održavaju izbori i ocijenio da će "vjerovatno biti podržan onaj ko više baci kamen“.

"Sama činjenica da se Mustafa Cerić masovno bavi politikom, govori o tome da je uloga Islamske zajednice u BiH potpuno negativna u ovom društvu", rekao je Dodik, napominjući da bi ta vjerska zajednica trebalo da bude izvan politike i vlasti kao nevladina organizacija.

Prema njegovim riječima, nasuprot tome oslobođen je prostor za slobodno djelovanje ekstremnih muslimanskih grupa, kao što su vehabije, selafije i ostali.

Milorad Dodik i Mustafa Cerić

"Sve terorističke napade koji su se ovdje desili izveli su pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta", rekao je Dodik, prenijeli su banjalučki mediji.

On je podsjetio da su pojedini američki zvaničnici negirali da je prilikom pucanja na ambasadu SAD u Sarajevu bilo riječi o terorizmu, ali da je to optužnica, ipak, potvrdila.

Galerija

Bonus video: