Švajcarska odbacila prijavu Srbije protiv Subotića

Subotićev advokat tvrdi da nije tačno da Švajcarska vodi istragu protiv njegovog klijenta i bivšeg predsjednika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića u vezi pranja novca
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 14:51h

Savezno javno tužilaštvo Švajcarske odbacilo je krivičnu prijavu tužilaštva Srbije, podnijetu 15. maja 2009. protiv Stanka Subotića Caneta zbog sumnje da je “prao novac” za osumnjičene vođe šverca kokaina, braću Darka i Duška Šarić, saopštili su danas Subotićevi advokati.

Švajcarsko tužilaštvo je 20. decembra 2011. izdalo nalog da se ne ulazi u postupak protiv Subotića, pošto tokom dvogodišnjih provjera “nije utvrđena bilo kakva sporna aktivnost Subotića”, navodi se u rješenju o odbacivanju prijave, koje su advokati podijelili na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srpski tužioci su u Tićinu u Švajcarskoj, 15. maja 2009, šest mjeseci prije početka akcije “Balkanski ratnik” u kojoj je razbijena kriminalna organizacija braće Šarić, obavijestili švajcarske kolege da Subotić dobija novac iz fondova Darka i Duška Šarića, poznatih švercera droge, kao i da prikriva porijeklo tog novca tako što otplaćuje kredite koje su mu odobrile bankarske institucije sa sjedištem u Švajcarskoj.

Subotićev advokat tvrdi da nije tačno da Švajcarska vodi istragu protiv njegovog klijenta i bivšeg predsjednika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića u vezi pranja novca i da će nekadašnja tužiteljka Haškog tribunala Karla Del Ponte svjedočiti u njemu, navodeći da je to “lažna vijest”.

Bonus video: