Planiran napad na proslavi 20 godina Republike Srpske?

"S obzirom na količinu i vrstu pronađenog naoružanja, da je upotrijebljeno, moglo je da ozbiljno ugrozi učesnike i goste", rekla je portparol MUP-a RS
0 komentar(a)
Banja Luka, Proslava RS, Foto: Novosti.rs
Banja Luka, Proslava RS, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 10.01.2012. 12:18h

U sportskoj dvorani Borik u Banjaluci je dan prije svečane akademije povodom obilježavanja 20 godina postojanja Republike Srpske pronađeno naoružanje, prenosi B92.

Portparolka MUP-a RS Mirna Šoja je navela da je naoružanje pronađeno 8. januara u 16.25 tokom protivdiverzionog pregleda dvorane Borik, u okviru planiranih mjera i radnji koje je MUP preduzimao na obezbjeđenju svečanosti povodom jubileja RS.

"S obzirom na količinu i vrstu pronađenog naoružanja, da je upotrijebljeno, moglo je da ozbiljno ugrozi učesnike i goste svečane akademije povodom 20. godišnjice RS", rekla je Šoja, a prenosi B92.

Ona je dodala da pripadnici Kriminalističke policije RS, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banja Luka istražuju ovaj događaj.

"U toku je kriminalističko vještačenje određenih predmeta i obavljaju se informativni razgovori sa većim brojem osoba", rekla je Šoja.

Ona je navela da je u dvorani Borik prethodnih dana bilo anagažovano stotinu osoba koje su učestvovale u organizaciji i realizaciji svečanosti.

Radio-televizija RS jutros je emitovala vanredne vijesti, navodeći da je pronađeno naoružanje moglo da bude iskorišćeno za teroristički napad, zbog činjenice da je na svečanoj akademiji bilo više od hiljadu zvanica iz RS, BiH i regiona.

Bonus video: