VMA: Tadić je odličnog zdravlja

Pres služba predsednika stavila je na uvid javnosti izvještaj konzilijuma lekara Vojnomedicinske akademije koji je potpisao pukovnik prof. dr Dragan Dinčić, kardiolog
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2011. 10:07h

U redovnom godišnjem izvještaju VMA o zdravstvenom stanju predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića navodi se da je u toku 2011. godine predsjednik bio u potpuno dobrom, stabilnom opštem stanju.

Hrvatski "Nacional" je pisao da Tadić boluje od multiple skleroze i lupusa pozivajući se na izvore iz Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Pres služba predsednika stavila je na uvid javnosti izvještaj konzilijuma lekara Vojnomedicinske akademije koji je potpisao pukovnik prof. dr Dragan Dinčić, kardiolog.

U izvještaju se navodi da je 28. novembra ove godine u centralnim apartmanima sektora za lečenje VMA obavljen redovni, planirani sistematski pregled predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Nakon obavljenih kompletnih laboratorijskih analiza koje su uključivale standardne analize, parametre upale, imunološke parametre kao i skrining tumorskih markera, urađena su i sljedeća, potrebna morfološka ispitivanja: EKG, spirometrija, EHO pregled srca, abdomena, mišićnih tetiva, dopler krvnih sudova kao i RTG srca i pluća.

Zatim je predsjednika Srbije pregledao tim lekara iz sastava Vojnomedicinske akademije, koji je zaključio da je predsjednik Srbije u potpuno zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji.

Bonus video: