Jadranka Kosor nije čestitala pobjednicima izbora

U izbornom štabu HDZ-a dočekali su je ovacijama i stihovima "Oj hrvatska mati, nemoj tugovati"
189 pregleda 0 komentar(a)
Jadranka Kosor, Foto: Beta
Jadranka Kosor, Foto: Beta
Ažurirano: 05.12.2011. 08:01h

Aktuelna hrvatska premijerka Jadranka Kosor nije najbolje prihvatila izborni poraz pa je napravila neuobičajen presedan.

Kosor u svom govoru nije čestitala pobjednicima izbora, a u izbornom štabu HDZ-a dočekali su je ovacijama i stihovima "Oj hrvatska mati, nemoj tugovati".

"Prije svega želim u svoje ime i u ime vođstva HDZ-a zahvaliti svim biračima, svima koji su nam dali glas, iskazali nam povjerenje i podržali nas.

Ovo su bili najteži izbori do sada, u koje je HDZ ušao u sasvim neravnopravnom položaju. Nije nam bila omogućena ravnopravna trka.

Mnogi su mediji ove izbore davno proglasili završenima", kazala je Kosor.

Ona je rekla da njena stranka ostaje čvrsto na nogama. Iskoristila je priliku i istakla kao zasluge svoje vlade ulazak u EU i pokretanje borbe protiv korupcije.

"Želim poručiti da ćemo mi i dalje vrijedno raditi, ali nam niko naše rezultate ne može oduzeti, niko nam ne može oduzeti činjenicu da je Hrvatska ušla u pregovore i ostvarila još jedan storijski cilj koji je davno zacrtao dr. Franjo Tuđman - Hrvatska postaje članica EU-a 1. jula 2013.", izjavila je Kosor, prenosi Večernji.hr

Prema prvim nezvaničnim rezultatima Državne izborne komisije (DIP) Hrvatske, opoziciona Kukuriku koalicija je na današnjim parlamentarnim izborima osvojila 76 mandata, a vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) 46 mandata.

Bonus video: