Beograd: Sukobili se profesor i studenti na Filozofskom fakultetu

Do sukoba između je došlo kada je profesor Antonović, na čelu sa članovima Studentskog parlamenta pokušao da uđe u slušaonicu
174 pregleda 0 komentar(a)
Filozofski fakultet, Beograd, Foto: Blic.rs
Filozofski fakultet, Beograd, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 02.11.2011. 13:31h

Protest na beogradskom Filozofskom fakultetu, koji nezadovoljni studenti blokiraju već 14. dan, juče je prerastao u nasilje kada se nekolicina kolega zajedno sa profesorom Milošem Antonovićem sukobila sa protestantima, piše “Blic”.

Do sukoba između ove dvije grupe došlo je kada je profesor Antonović, na čelu sa članovima Studentskog parlamenta pokušao da uđe u slušaonicu koju su protestanti blokirali.

“Pristup učionicama blokiran je tako što studenti sjede na foteljama koje su postavljene u hodniku u kome se nalaze slušaonice. Incident je započeo tako što je jedan od studenata iz grupe profesora Antonovića, uz pomoć nekolicine kolega, u pokušaju da ukloni fotelje sa blokade, oborio na zemlju dva studenta koji su na njima sjedjeli. Studenti u blokadi nastavili su da mirno sjede na preostalim foteljama, a profesor Antonović pojavio se sa makazama koje je unosio studentima u lica”, pričaju članovi Plenuma.

Oni kažu da je profesor sa studentima fizički nasrnuo na njih, gurajući ih i udarajući uz povike “ima da vas pregazimo”, “maljem ćemo vas tući”, kao i prijetnje “prosipanjem mozga”.

Snimak sukoba možete pogledati ovdje>>>

Bonus video: