Dodik psovao novinare koji su ga pitali o genocidu

Ja sam vaspitan na onome šta je Kozara, u onome smislu Drugog svetskog rata, rekao je predsjednik RS
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2011. 07:26h

Rekli ste da se muslimanima ne može verovati, pitale su novinarke portala. tacno.net Milorada Dodika. Nije li to fašizam?, glasilo je potpitanje novinara portala tacno.net.

"Ja sam vaspitan na onome šta je Kozara, u onome smislu Drugog svetskog rata. Ja ne delim ljude na to, ja sam ovde govorio o tome da, kada dođete u poziciju da se kreiraju procesi od strane Bošnjaka iz Sarajeva, prema Srbima i Hrvatima, naravno da im ne možete verovati", odgovorio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Ne možete vi da izvlačite priču iz konteksta, i to plasirati. Reč je bila o činjenica, ili vi očigledno ne poznajete situaciju, koje govore o tome. Da BiH nema ustavnu nadležnost za sud, i da su sud i tužilaštvo BiH služili kao mesto za političko modeliranje Bosne i Hercegovine u prošlosti, kroz različite slučajeve, po pravilu, prema Srbima i prema Hrvatima. Imajuću i vidu da se u gotovo svakom procesu pojavljuju Bošnjaci, kao oni koji vode takve procese i modeliraju ih sa određenim brojem stranaca. Šta vi onda očekujete?"

Nakon ovog odgovora, razgovor Dodika i novinara je završen psovkama.

Rekli da se, citiram, muslimanima ne može verovati. Zbog toga pitam. Da li ste svesni mogućih posledica takvog pristupa? To je slično kao kada dajete izjave kojima se negira genocid u Srebrenici, koji je kao činjenica potvrđen...

Ko je to potvrdio?

... prema nalazima međunarodnih sudova... To je, uostalom priznala i Srbija...

Vidim ja na šta vi gurate.

Dakle, ako izjavljujete da se muslimanima ne može verovati, dok istovremeno negirate postojanje genocida...

Objasnio sam u kom kontekstu sam rekao to, da se ne može verovati Bošnjacima. Šta ti sad meni uvaljuješ to? Jebi se malo! Jebem ti...

Bonus video: