Sigurnosni skandal

U javnost procurile slike pijanih slovenačkih obavještajaca

Čini se da je najgore to što je obavještajcima s fotografija otkriven identitet, što bi moglo ugroziti rad slovenačke sigurnosne agencije
125 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 23:11h

U javnost su procurile fotografije sa piknika slovenačkih agenata SOVA-e, koji se u alkoholisanom stanju valjaju po tlu.

Fotografije su objavljene na slovenačkom sajtu cae-udba.net, gdje su iznesene tvrdnje da se na njima nalaze visokorangirani činovnici Slovenačke obavještajno-sigurnosne agencije (Slovenska obveščevalno-varnostna agencija - SOVA), među kojima je i suprug državne tužiteljke Branke Zobec Hrastar.

Ispod objavljenih fotografija na sajtu stoji pitanje: "Biste li ovim ljudima dali da vam čuvaju vinograd?"

Čini se da je najgore to što je obavještajcima s fotografija otkriven identitet, što bi moglo ugroziti rad slovenačke sigurnosne agencije.

Na sajtu naglašavaju kako ne treba zaboraviti da su plate agenata SOVA-e višestruko veće od plata običnih građana, te kako ti isti agenti ne rade ništa, izuzev što idu na piknike.

Nakon rečene konstatacije, autori sajta postavljaju pitanje treba li se slovenačkim obavještajcima vjerovati kad je u pitanju sigurnost države.

Galerija