Anđelina Džoli i Bret Pit doputovali u Sarajevo

Iz Sarajevo Film Festivala ističu da su dugo trajale pripreme za njen dolazak koji je bio čuvan u strogoj tajnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2011. 19:15h

Holivudska glumica Anđelina Džoli doputovala je danas u Sarajevo gdje će biti specijalna gošća 17. Sarajevo Film Festivala, saopštila je Direkcija festivala.Anđelina Džoli, s kojom je doputovao i njen suprug Bred Pit, biće gošća ceremonije zatvaranja festivala gdje će joj biti dodijeljena Specijalna nagrada "Počasno srce Sarajeva".Iz Sarajevo Film Festivala ističu da su dugo trajale pripreme za njen dolazak koji je bio čuvan u strogoj tajnosti.

Ona je nedavno smimila film o ratu u Bosni i Hercegovini pod nazivom "U zemlji krvi i meda", u kojoj je glavnu ulogu imala bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović.Slavni holivudski par je dosad dva puta posjetio BiH.Devetodnevna smotra filma u Sarajevu večeras se svečano zatvara dodjelom nagrada najboljim ostvarenjima prikazanim na festivalu.

U Sarajevo je doputovao i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović koji će prisustvovati zatvaranju filmskog festivala.Na sarajevskom filmskom festivalu je prikazano 220 filmova iz 44 zemlje s akcentom na region čiji se mladi autori bore za nagradu "Srce Sarajeva" u tri selekcije: igrani, dokumentarni i kratki film.

Galerija

Bonus video: