Opozicija na Kosovu traži Tačijevu ostavku

Poslanici opozicije oštro su kritikovali kosovsku vladu tvrdeći da u prvih 100 dana njenog mandata nije bilo pozitivnog razvoja ni u jednom aspektu i zatražili ostavku Tačija.
0 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Rada Brajović
Hašim Tači, Foto: Rada Brajović
Ažurirano: 03.06.2011. 15:36h

Poslanici opozicije oštro su kritikovali kosovsku vladu tvrdeći da u prvih 100 dana njenog mandata na Kosovu nije bilo pozitivnog razvoja ni u jednom aspektu i zatražili ostavku kabineta Hašima Tačija.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Ardian Đini rekao je da Kosovo ide u pravcu katastrofe.

“Odavde poručujemo premijeru, da zajedno sa svojim drugovima podnese ostavku. Idite, jer Kosovo ide u pravcu prave katastrofe. Molimo vas, ukoliko imalo volite Kosovo, podnesite ostavke i odlazite, oslobodite put”, rekao je Đini.

Po njegovim riječima, i pored povećanja plata građani su osiromašeni, jer su znatno skočile cijene skoro svih artikala.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova je zatim govorio i o auto-putu Vrbnica-Meradre, rekavši da umjesto da sve ide onako kako je Skupština odlučila, Vlada je promijenila trasu jednom nezakonitom odlukom.

Đini je istakao da nijedan započet put na Kosovu nije završen.

On je takođe govorio i o sporazumu sa MMF-om, rekavši da je u trenutku raspisivanja izbora, vlada prekršila sporazum obećavajući da će povećati plate, a sve sa ciljem dobijanja što više glasova.

Poslanici drugih opozicionih stranaka su pokrenuli druga pitanja.

Poslanik Samoopredjeljenja Ljiburn Aljiu rekao je da se Albanci u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa suočavaju sa „nasiljem i terorom i da su primorani da odlaze“.

“Poštovani vladari, dok vi nastavljate pregovore, Preševo, Bujanovac i Medveđa se prazne”, kazao je Aljiu.

Bonus video: