NASTAVLJA ŠTRAJK

Zdravstveno stanje Tomislava Nikolića stabilizovano

Nikolića je, prema riječima ljekara te privatne bolnice Momčila Babića, posjetio ministar zdravlja Zoran Stanković
139 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2011. 07:50h

Zdravstveno stanje lidera SNS Tomislava Nikolića je stabilizovano, jer je primio terapiju ljekovima, ali i dalje odbija da uzima hranu i vodu, saopštili su novinarima ljekari privatne bolnice "Novi Beograd".

Ljekar Jovan Marić precizirao je da je Nikolićevo stanje privremeno sanirano i da je ono sada relativno stabilno, kao i da se u njegovom liječenju primenjuju samo "redukovane terapijske metode".

Marić nije objasnio o kakvim metodama je riječ i kako je Nikolić primio terapiju.

Novinari koji dežuraju ispred Kliničko-bolničkog centra "Novi Beograd" obišli su lidera naprednjaka, koji je vidno iscrpljen i u svjesnom stanju.

Nikolića je, prema riječima ljekara te privatne bolnice Momčila Babića, posjetio ministar zdravlja Zoran Stanković.

Nikolić je sinoć prebačen iz Doma Narodne skupštine u tu privatnu kliniku.

Stanković:Obaveza lekara da čuva život

Pravo i obaveza ljekara je da preduzme potrebnu terapiju i protiv volje pacijenta ako mu je život ugrožen, izjavio je ministar zdravlja Zoran Stanković.

"Dok je pacijent svjestan i može samostalno da odlučuje, ima pravo da odbije predloženi medicinski tretman. Takvu odluku potpisuje i to se odlaže u njegov medicinski karton", rekao je Stanković Tanjugu.

Prethodno je ljekar privatne bolnice KBC "Novi Beograd" Momčilo Babić izjavio da se zdravstveno stanje lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, koji štrajkuje žeđu i glađu, pogoršalo u večernjim satima, ali da on i dalje odbija da uzme vodu, hranu i terapiju.

Prebačen u bolnicu

Nikolić je sinoć prebačen oko 20 sati prebačen u privatnu bolnicu Beogradski kliničko-bolnički centar na Novom Beogradu.

Nikolić je iz Doma narodne skupštine gdje je štrajkovao, iznijet na nosilima i u svjesnom stanju.Zamjenik predsjednika naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je novinarima da se Nikolić "osjeća veoma loše".Sa predsjednikom SNS danas je razgovarao predsjednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić koji je kazao da će izbore raspisati nakon što Srbija dobije status kandidata za EU.Tadić je zamolio Nikolića da prekine štrajk glađu.

I Džunić stupio u štrajk

Povjerenik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Palilula u Nišu Boban Džunić stupio je u štrajk glađu i žeđu u znak podrške predsjedniku SNS-a Tomislavu Nikoliću.

Džunić je agenciji Beta rekao da hranu i vodu ne uzima od sinoć i da štrajk neće prekinuti do ispunjenja zahtjeva koje je naveo Nikolić.

On je rekao da je obavijestio porodicu, članove i predsjednika stranke o svojoj odluci i da mu je veliki broj članova SNS-a javio da će se priključiti štrajku.

Nikolić za sada stabilan

Stanje zdravlja lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića je stabilno, ali on u Domu Narodne skupštine Srbije ne odustaje od štrajka glađu i žeđu, dok vlasti ne raspišu vanredne parlamentarne izbore i ponavlja im poziv da to učine.

"Štrajk je zbog Srbije, cjelokupnih društvenih odnosa, arogancije i oholosti vlasti, zbog lošeg života u Srbiji i ne vidim da on može biti promijenjen", rekao je Nikolića.

Prema njegovim riječima, štrajk u koji se upustio ne bi trebalo svesti na tako banalno pitanje raspisavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

"Nije stvar u tome hoće li biti izbori u decembru ili u januaru, što se mene tiče pobijedićemo ih i u junu iduće godine, ali je stvar u tome da milioni građana čekaju kad će Boris Tadić da odluči da ova vlast ne valja", objasnio je Nikolić.

Za sve njih ta vlast ne valja, dodao je Nikolić, osim za Tadića i one koji u njegovom kabinetu preračunavaju koliko je bolji standard života nego prije 20 godina.

"Svako ima svoj način borbe, tako da je ovo lični čin. Niti sam pozvao nekog da mi se priključi, niti bih volio, a to kako će se ovo odvijati sa mnom... idem do kraja", najavio je Nikolić.

Galerija

Preporučujemo za Vas