U Skoplju ubijen đak dok je branio druga

Direktor škole Dragica Kpstadinovska je izjavila novinarima da je napad trajao svega nekoliko sekundi i da su napadači odmah pobjegli.
0 komentar(a)
Skoplje, Foto: Shutterstock.com
Skoplje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.04.2011. 19:20h

Jašari Muhamedali je ubijen u srednjoj školi u Skoplju dok je pokušavao da odbrani školskog druga Darka Ančeva od nepoznatih napadača.Nekoliko nepoznata lica je upalo u dvorište Srednje građevinske škole i metalnim šipkama tuklo 17-godišnjeg Darka Ančeva.Jašari mu je odmah pritekao u pomoć, a napadači su mu teško povrijedili glavu.

Ljekari koji su bili u školi radi vakcinisanja učenika, odmah su prišli povrijeđenima, a napadači su pobjegli.
Policija još nije saopštila koji su motive napada niti koliko je bilo napadača. Ispitani su očevici - nastavnici i učenici, a ubice još nijesu uhapšene.

"Ubice će biti odmah uhapšene, a pravda za njih će biti nemilosrdna - onako kako što su oni bili nemilosrdni prema ubijenom dječaku", izjavio je ministar Todorov.

Policija još nije saopštila koji su motive napada niti koliko je bilo napadača. Ispitani su očevici - nastavnici i učenici, a ubice još nijesu uhapšene.Februara je u Skoplju nekoliko učenika i jedan professor izbodeno nožem, a jedan i u Gimnaziji u Velesu, 50 kilometara južno od Skoplja.Posle tih incidenata pojačane su mjere bezbjednosti u školama.

Bonus video: