Beograd: Skupovi podrške Japanu

Svi zainteresovani građani pozvani su da u 14 sati dođu na Trg republike u crvenim ili bijelim majicama kako bi formirali japansku zastavu.
54 pregleda 0 komentar(a)
Beograd, Foto: Traveljournalist.com
Beograd, Foto: Traveljournalist.com
Ažurirano: 19.03.2011. 10:17h

U Beogradu će danas i sjutra biti organizovana dva skupa podrške narodu Japana, koji je prošle nedkelje pogođen zemljotresom i cunamijem, prenosi srbijanski mediji.

Grupa građana je putem društvene mreže "Fejsbuk" za danas najavila skup podrške "Beograd Japanu", koji za cilj ima iskazivanje solidarnosti sa japanskim državljanima.

Svi zainteresovani građani pozvani su da u 14 sati dođu na Trg republike u crvenim ili bijelim majicama kako bi formirali japansku zastavu i zajedničkom fotografijom poslali poruku ohrabrenja japanskom narodu.

Grupa blogera televizije B92 organizuje u nedelju, 20. marta, u 14 sati u Domu omladine skup "1.000 ždralova za Japan".

Učesnici treba da ponesu listove papira, iglu i konac, kako bi zajedno napravili 1.000 ždralova u origami tehnici, jer će se, prema vjerovanju, onom ko napravi toliki broj ždralova ispuniti želja.

Pored ove dve akcije, mobilni operateri VIP, MTS i Telenor su, na ininicijativu grupe sa društvene mreže "Twitter", otvorili SMS broj 2001, na koji građani Srbije mogu da pošalju poruku podrške Japanu, koja košta 50 dinara (0,50eura) , a sav novac biće uplaćen Crvenom krstu Japana.

Bonus video: