LISTA "DOSTA DUGA"

Brnabić među desetinama persona non grata Vlade Kosova

Savjetnik ministra spoljnih poslova Ljiridon Lapaštica rekao je da se lista "povremeno osvježava", i da je u posljednje vrijeme povećan broj osoba na toj listi
1682 pregleda 1 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ruski diplomata zaposlen u UNMIK-u, Mihail Krasnoščekov su posljednje dvije osobe koje su se našle na spisku desetina osoba koje je Vlada Kosova proglasila nepoželjnim osobama na Kosovu.

U Ministarstvu spoljnih poslova Kosova za prištinske medije potvrđuju da je izrađena lista nepoželjnih osoba koja je "dosta duga" i u njoj su uglavnom imena zvaničnika, sadašnjih i bivših zvaničnika Srbije, ali i bivši rukovodioci Vojske Srbije.

Savjetnik ministra spoljnih poslova Ljiridon Lapaštica rekao je da se lista "povremeno osvježava", i da je u posljednje vrijeme povećan broj osoba na toj listi.

Prema medijima prvi na listi nepoželjnih osoba je predsjednik Srpske radikalne stranke i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, slijede bivši general Vojske Srbije Ljubiša Divković, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Srbije, kao i premijerka Ana Brnabić.