Dodik: Usvojeni dokument ne prejudicira članstvo BiH u NATO

Navodeći da razumije "ove iz SDS-a i PDP-a" i da "vidi da su bijesni", on je rekao da bi trebalo da "prestanu da se ljute"
2463 pregleda 9 komentar(a)
Dodik, Foto: Darko Vojinovic/AP, Darko Vojinovic/AP, Darko Vojinovic/AP
Dodik, Foto: Darko Vojinovic/AP, Darko Vojinovic/AP, Darko Vojinovic/AP

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nikakav dokument koji prejudicira članstvo u NATO nije usvojen na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH, već Program reformi BiH.

"Otvoreno se u tom dokumentu kaže da je taj dokument set reformi i da one ne prejudiciraju članstvo i za svaku vrstu kretanje prema članstvu u NATO potrebna je nova odluka Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine i da će se odluke donositi u skladu sa stavovima svih organa vlasti", rekao je Dodik za banjalučku Alternativnu televiziju.

Navodeći da razumije "ove iz SDS-a i PDP-a" i da "vidi da su bijesni", on je rekao da bi trebalo da "prestanu da se ljute".

"Razumijem i to zato što su oni dugo neopravdano sjedjeli na mjestima u organima vlasti BiH i ovim se ruši privilegija i pokušaji da se uradi mnogo štošta što nije u skladu sa stavovima Narodne skupštine Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je poslije današnje sjednice Predsjedništva BiH iz Sarajava otputovao za Beograd, gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjedništvo BiH je na vanrednoj sjednici održanoj danas u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsjedavajućeg Saveta ministara BiH i donijelo odluku da se u NATO sjedište u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH.

Predsjedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je postignut dogovor o imenovanju mandatara iz SNSD-a, ali i o Godišnjem nacionalnom programu (ANP), te da će taj dokument pod nazivom Program reformi biti dostavljen u sjedište NATO-a u Briselu.

Bonus video: