O NOVOM PREDSJEDNIKU HRVATSKE

Tadić o Milanoviću: Značajno je što Vučića naziva onim što on jeste - ratni kabadahija

Normalizacije politike u regionu nema bez nazivanja stvari pravim imenom, poručuje Tadić
7233 pregleda 10 komentar(a)
Tadić, Foto: AP
Tadić, Foto: AP

Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je, povodom izbora Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske, da je značajno što je na čelo bar jedne EU države došao čovjek koji predsjednika Srbije Aleksandra Vućića "naziva onim što on u stvari jeste", piše list Danas u izdanju za četvrtak.

"To je posebno značajno u okolnostima u kojima godinama svjedočimo tome da ga većina lidera EU proglašava velikom demokratom i aplaudiraju mu samo zarad servilnosti po pitanju Kosova. To što je Milanović ratnog kabadahiju nazvao ratnim kabadahijom je put ka normalizaciji politike u regionu, koje nema bez nazivanja stvari pravim imenom", rekao je Tadić za Danas.

Tadić je kazao da naš region funkcioniše po principu "spojenih sudova", te da kao što su populisti došli na vlast u svim zemljama regiona na istom talasu, tako će i da odu.

"Vjerujem da pobjeda Milanovića i pobjeda socijaldemokratije nad desnim populizmom u Hrvatskoj mogu biti okidač pozitivnog domino efekta i da ta pobjeda može prekinuti trend apatije kod glasača, koji su nametnuli desni populisti u svim zemljama u regionu", rekao je Tadić.

Ocijenio je da je ta nametnuta apatija imala za svrhu da stvori utisak o nesmjenjivosti postojećih vlasti i da snizi izlaznost i socijalni aktivizam birača građanskih i antinacionalističkih stranaka.

Preporučujemo za Vas