muškarac star 62 godine

U Srbiji deveta žrtva koronavirusa

Prema poslednjim podacima, registrovan je još 71 slučaj koronavirusa, pa se ukupan broj zaraženih popeo na 528. Koronavirus pobijedile su 42 osobe
7423 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
27.03.2020. 16:55h

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine danas popodne je preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom, piše RTS.

Muškarac iz Kikinde je drugi pacijent iz Vojvodine koji je preminuo od posledica infekcije.

Riječ je, kako sa navodi u saopštenju KCV, o pacijentu koji je, pored infekcije tim virusom, bolovao od više drugih bolesti.

Na Klinici za infektivne bolesti KCV se, precizira se u saopštenju, trenutno liječi 18 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od virusa kovid-19.

Od toga, četiri se nalaze na mehaničkoj ventilaciji koju zahtijeva njihovo opšte zdravstveno stanje.

Muškarac star 62 godine, koji je umro u Srbiji prije dva dana, bio je  pozitivan na koronavirus, prenio je ranije danas  B92.

Tu vijest je potvrdio v.d. direktor Zavoda za javno zdravlje u Šapcu Branko Vujković na konferenciji za medije. Prema njegovim riječima, pacijent je imao i druge zdravstvene tegobe, gojaznost, hipertenziju i dijabetes.

Prema poslednjim podacima, registrovan je još 71 slučaj koronavirusa, pa se ukupan broj zaraženih popeo na 528. Koronavirus pobijedile su 42 osobe.