Obradović: Neću prekinuti štrajk glađu sve dok vlast i opozicija ne sjednu za pregovarački sto

"Mora nešto da se dogodi da se promijeni ovaj ritam koji vodi do građanskog rata, vlast je ta koja mora da napravi neki korak, da pozove za pregovarački sto", istakao je Obradović
5469 pregleda 5 komentar(a)
Obradović, Foto: BETAPHOTO
Obradović, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik pokreta "Dveri" Boško Obradović izjavio je danas da neće prekinuti štrajk glađu "sve dok vlast i opozicija ne sjednu za pregovarački sto".

Obradović je novinarima ispred Skupštine Srbije kazao da te pregovore ne može da organizuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jer smatra "da on nema više autoritet za tako nešto", već da bi na razgovore mogla da pozove neka istaknuta ličnost iz redova srpskog naroda i "svi bi se odazvali".

"Mora nešto da se dogodi da se promijeni ovaj ritam koji vodi do građanskog rata, vlast je ta koja mora da napravi neki korak, da pozove za pregovarački sto", istakao je Obradović.

U jednom trenutku ispred Skupštine je došlo do verbalnog sukoba građana sa funkcionerima Srpske narodne stranke (SNS) i aktivistom vladajuće većine Simom Spasićem koji je takodje sjedjeo na skupštinskom stepeništu.

Poslije kraćeg skandiranja i razmene uvreda, policija se postrojila između građana i poslanika SNS, a potom i postavila zaštitinu ogradu na platou ispred Skupštine.

Obradović je danas najprije rekao da bojkotuje predstojeće izbore, a kasnije se u štrajku glađu pridružio poslaniku Miladinu Ševarliću koji zahtijeva da Parlament raspravlja o Kosovu, a odmah potom u štrajk su stupili i poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić.

Bonus video: