Srbija: Pred skupštinom pristalice SNS i Boška Obradovića, Đilas pozvao na smirivanje tenzija

Lider Dveri je uzeo zastavu Srbije i sa njom mahao sa stepeništa ispred ulaza u parlament
8422 pregleda 6 komentar(a)
Sa okupljanja ispred parlamenta Srbije, Foto: Beta/AP
Sa okupljanja ispred parlamenta Srbije, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.05.2020. 22:03h

Ispred Skupštine Srbije večeras su se okupile dvije grupe građana koje podržavaju poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić, odnosno lidera Dveri Boška Obradovića, koji su stupili u štrajk glađu.

Pristalice SNS uzvikivale su “Boško fašisto” i nosili su zastave Srbije kao i transparent sa zajedničkom fotografijom predsjednika Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, uz natpis “Srbi i Kinezi braća zauvijek”.

Obradović je sišao sa stepenica do ljudi koji mu pružaju podršku u trenutku kad je došao lider Stranke sloboda i pravda Dragan Đilas, ali i drugi članovi Saveza za Srbiju. Sa njima je došla grupa ljudi.

Lider Dveri je uzeo zastavu Srbije i sa njom mahao sa stepeništa ispred ulaza u parlament.

Između dvije grupe građana raspoređeni su pripadnici policije i Žandarmerije a po navodima medija, za sada nije bilo incidenata.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas je pozvao na smanjenje tenzija.

On je izjavio je da je sve što radi vlast "Gebelsovština" jer optužuju opoziciju da radi sve ono što oni rade.

"Ja s ovog mjesta apelujem na njih još jednom da stanu. Sjedite da razgovaramo, da dogovorimo izbore, da smanjimo tenzije", rekao je Đilas za N1.

Lider Dveri Boško Obradović juče je započeo štrajk glađu ispred Skupštine Srbije tražeći odlaganje izbora i pregovore vlasti i opozicije poslije čega je i dvoje poslanika SNS stupilo u štrajk glađu sa zahtjevom da tužilaštvo preduzme mjere po Krivičnom zakonu protiv grupe koja je u petak izazvala incident ispred parlamenta.

Bonus video: