"crnogorski režim izgubio kompas"

Dačić Darmanoviću: Ne prijeti vam opasnost od Srbije, već od vas samih

"NATO na guslama, eto i to dočekasmo. Još fali da se to ori na Vračaru", kazao je srpski šef diplomatije

21187 pregleda 595 reakcija 49 komentar(a)
Dačić, Foto: Betaphoto
Dačić, Foto: Betaphoto

Izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića o tome da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procijenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbjednosti Crne Gore od strane Srbije, predstavlja još jedan jasan pokazatelj koliko je crnogorski režim izgubio kompas, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Da je neko rekao prije 30 godina da će Crna Gora tražiti od NATO-a da napadne i bombarduje Srbiju, mislili bi da je potpuno poludio. Malo je NATO, očekujem da zovu i OVK i mudžahedine, to su sve istorijski saveznici crnogorskog naroda", rekao je Dačić u pisanoj izjavi, kako prenosi Tanjug.

Da je današnja crnogorska vlast, kako je dodao, bila u vrijeme Njegoša, rekli bi za njega da je ratni zločinac i velikosrpski hegemonista.

"NATO na guslama, eto i to dočekasmo. Još fali da se to ori na Vračaru. Što bi rekao kralj Nikola Petrović, naše srpsko srce izdržaće i to, sa NATO-om na Srbe. Dozovite se pameti, nikakva opasnost vam ne prijeti od Srbije, nego od vas samih i vašeg odnosa prema vašim građanima Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori", istakao je šef srpske diplomatije i Socijalističke partije Srbije.

Preporučujemo za Vas