Policajci uhapšeni u istrazi Ivanovićevog ubistva su srpske nacionalnosti

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Severna Mitrovica i protiv njih je primijenjena mjera policijskog zadržavanja od 48 sati
50 pregleda 4 komentar(a)
Oliver Ivanović ubistvo, Foto: Beta-AP
Oliver Ivanović ubistvo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.02.2018. 20:37h

Kosovski portal gazetaexpress.com objavio je danas da su pripadnici policije Kosova, koji su juče uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Severna Mitrovica i protiv njih je primijenjena mjera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri.

Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o Dragiši Markoviću i Žarku Jovanoviću.

Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podneti zahtjev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donijela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage.

Prošle nedjelje je u prištinskim medijima pisano da Kosovska obavještajna agencija i Policija Kosova znaju ko je ubica Olivera Ivanovića, ali da za sada neće uhapsiti ubicu zbog prikupljanja dodatnih dokaza.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred sjedišta njegove stranke u sjevernom dijelu Mitrovice.

Bonus video: