ZA VRIJEME PROTESTA U BEOGRADU

VIDEO Žandarm poput huligana zapalio kontejner u Beogradu

Na snimku do kojeg je došao portal Nova.rs se vidi kako u koloni policajaca, jedan od njih pali kontejner na očigled ostalih kolega

24443 pregleda 230 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Screenshot/Nova.rs
Foto: Screenshot/Nova.rs
Ažurirano: 09.07.2020. 17:15h

Jedan od pripadnika Žandarmerije, prethodne večeri je za vrijeme protesta u Beogradu zapalio kontejner poput huligana, piše portal Nova.rs.

To potvrđuje snimak do kojeg je došao taj portal, gdje se vidi kako u koloni policajaca, jedan od njih pali kontejner na očigled ostalih kolega. 

U Beogradu se već dvije noći zaredom održavaju protesti zbog nezadovoljstva dijela građana načinom na koji se vlast bori sa epidemijom koronavirusa, piše Nova.rs.

Tokom prethodnih večeri, bolo je nekoliko slučajeva gdje su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sukobljavali sa građanima, a od policijskih napada nisu bili izuzeti ni novinari.

MUP: Apsolutno netačno da je pripadnik Žandarmerije zapalio kontejner tokom protesta u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da su "apsolutno netačne tvrdnje koje su se pojavile u pojedinim medijima da je jedan pripadnik Žandarmerije zapalio kontejner tokom jučerašnjeg protesta" u Beogradu.

U saopštenju MUP-a se navodi da je "riječ o još jednoj u nizu besmislica i laži koje se plasiraju, poput prethodno plasiranih da je policija krenula sa Banovog brda sa vodenim topovima i da je upotrijebila gumene metke".

"Ističemo da su tvrdnje koje se u ovom trenutku šire društvenim mrežama da je policija sinoć uhapsila cijelu ekipu Hitne pomoći zbog navodnog smrtnog slučaja, skandalozna izmišljotina", piše u saopštenju MUP-a.