obilježavanje 25. godišnjice "oluje"

Milošević: U Knin idem otvorenog srca

"Nakon 25 godina potrebno je prestati s mržnjom, prestati s ratom", naveo je potpredsjednik hrvatske vlade

15290 pregleda 157 reakcija 120 komentar(a)
Milošević, Foto: Betaphoto
Milošević, Foto: Betaphoto

Potpredsjednik hrvatske Vlade, član Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević naveo je na Fejsbuku da će ići na obilježavanje 25. godišnjice od hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" i da ide "otvorenog srca", prenio je danas portal Nova.rs.

"U Knin idem otvorena srca, iskreno, s nadom da ova Vlada može napraviti taj tako važan korak, korak prema budućnosti, boljem društvu, društvu razumijevanja, poštovanja i tolerancije i da možemo izaći iz rovova u kojima smo ukopani. Nakon 25 godina potrebno je prestati s mržnjom, prestati s ratom", naveo je između ostalog u poruci potpredsjednik Vlade Hrvatske.

Milošević je naveo da u Knin ide kao potpredsjednik Vlade Republike zadužen za ljudska prava.

"Kao član Vlade, Srbin iz Hrvatske, svjestan opterećenja ratnog nasljeđa u društvu koje osećaju Srbi u Hrvatskoj, ali ne samo oni, nego i svi građani Republike Hrvatske, moram razmišljati racionalno i odgovorno te pokušati doprinijeti boljem društvu i građenju kulture mira", naveo je on.

"Nije mi bilo lako donijeti ovu odluku kako zbog privatne porodične tragedije, tako zbog svih onih Srba koji su u Oluji nekog izgubili, onih koji su u izbjeglištvu kao i onih koji su se vratili, iako im je proces povratka opstruiran. Sudbinu tih ljudi dobro znam jer skoro cijeli profesionalni i politički staž, proteklih 18 godina, pomažem u rješavanju njihovih problema”, napisao je Milošević.

Najava da će Milošević, koji je i potpredsjednik nove hrvatske vlade, otići na centralni skup povodom godišnjice akcije "Oluja" 5. avgusta u Kninu, izazvala je u srpskoj javnosti dosta reakcija, pretežno negativnih.

Organizatori su juče saopštili da će na centralnom skupu povodom godišnjice "Oluje" 5. avgusta uz predstavnike državnog vrha govoriti i penzionisani general Ante Gotovina, koji je u Hagu oslobođen odgovornosti za ratne zločine tokom i poslije te hrvatske vojno-policijske akcije.

U Kninu će na godišnjicu akcije Oluja govoriti i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Preporučujemo za Vas