Premijer Sjeverne Makedonije

Zaev najavio legalizaciju marihuane, cilj pomoći turizmu

"Vjerujem da maloj zemlji to može da donese ozbiljan razvoj ugostiteljstva i turizma, imajući u vidu naša prekrasna turistička mjesta", rekao je Zaev

10433 pregleda 591 reakcija 29 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev najavio je dekriminalizaciju i legalizaciju marihuane u turističkim mjestima, kao dio novog paketa ekonomskih mjera za podsticaj privredi.

U intervjuu za program "Dojče vele" na makedonskom, rekao je da dekriminalinalizacija i legalizacija marihaune "može mnogo da pomogne turizmu i ugostiteljstvu" i da je plan da to bude kontrolisano kao u Amsterdamu.

"Ideja je da se da mogućnost u turističkim mjestima, uključujući Skoplje, da se u postojećim i novim kafićima konzumira marihuana, da bude određenih standarda ventilacije i dokaza porijekla marihuane", rekao je Zaev.

"Vjerujem da maloj zemlji to može da donese ozbiljan razvoj ugostiteljstva i turizma, imajući u vidu naša prekrasna turistička mjesta: Strugu, Ohrid, Resen, Dojran, Skoplje, Berovo, Mavrovo i sva druga", rekao je Zaev.

Po njegovim riječima, taj plan je na javnoj debati i, ukoliko se pokaže da je opšte javno mišljenje pozitivno, preći će se na pripremu zakona o tome.

Preporučujemo za Vas