Krivične prijave protiv još četvoro

Srbija: Unutrašnja kontrola uhapsila osam policijskih službenika

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima

2975 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su, u tri odvojene akcije, osam policijskih službenika, dok su protiv četvoro podnijete krivične prijave u redovnom postupku.

U saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, policijski službenici Službe unutrašnje kontrole uhapsili su policajca A.S. (1973) iz Bojnika zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

On se tereti da je otkrio podatke iz operativnih izvještaja muškarcu i ženi iz Bojnika, za koje je postojao osnov sumnje da se bave nedozvoljenom trgovinom rezanog duvana, da će biti izvršen pretres njihovih kuća, kako bi na vrijeme sklonili rezani duvan da ga policija ne bi pronašla, prenosi RTS.

U drugoj akciji, uhapšeni su policijski službenici Policijske uprave u Kruševcu D.S. (1966). G.M. (1970), D.S. (1970) Z.E. (1971) i N.Z. (1988), svi iz Ćićevca, kao i M.M. (1986) iz Kruševca i S.M. (1975) iz Kline, zbog postojanja osnova sumnje da su, u periodu od 31. oktobra do 14. novembra ove godine, prilikom obavljanja patrolne djelatnosti i kontrole saobraćaja na teritoriji opštine Ćićevac, od lica koja su zatekli u izvršenju saobraćajnog prekršaja ili drugog nezakonitog postupanja, zahtijevali i primali novac, kako ne bi izvršili službenu radnju u okviru svog službenog ovlašćenja.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo davanje mita, uhapšeni su građani S.S. (1981) iz Beograda i M.M. (1997) iz Kraljeva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Krivične prijave protiv još četvoro službenika

Protiv dvoje pripadnika MUP-a iz Obrenovca podnijete su krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Oni se terete da su iz predmeta koji se odnosi na zahtjev za nabavku oružja uklonili negativnu terensku provjeru koju su sačinili policajci iz PS Obrenovac i zamenili je provjerom koja omogućava nesmetano izdavanje odobrenja za nabavku oružja licu koje nije ispunjavalo sve uslove predviđene Zakonom o oružju i municiji.

Takođe, protiv policajca iz Obrenovca podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo posluga. On se, kako se sumnja, u periodu od 25. maja do 22. avgusta ove godine, neovlašćeno poslužio mobilnim telefonom marke "samsung" koji je, kao predmet krivičnog djela, privremeno oduzet od osumnjičenog.

Krivična prijava podnijeta je i protiv policijske službenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo prevara. Sumnja se da je ona dovela u zabludu oštećenu da joj preko poznaničkih veza može omogućiti upis na Kriminalističko-policijski univerzitet u Beogradu, na osnovu čega joj je oštećena u više navrata davala novac koji je osumnjičena od nje zahtijevala.

Preporučujemo za Vas