tri godine od ubistva na kosovu

Vučić: Imamo kopletnu sliku o licima koja su mogla biti umiješana u ubistvo Ivanovića

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovila da se vlada te zemlje "neće smiriti dok se ne istraži taj užasan zločin"

7422 pregleda 17 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS
Vučić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da srbijanske službe već mjesecima imaju kompletnu sliku o osobama koje bi mogle biti umiješane u težak zločin ubistva lidera Građanske Inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

"Ali nismo mogli da budemo prisutni na uviđaju, pa nemamo ono što bi nazvali direktni dokazi. Za to je potrebno ili da se neki od materijala sa uviđaja pojave u našim rukama ili direktno priznanje nekog od učesnika. Ali kompletnu sliku onih koji bi imali motiv i koji bi bili umiješani u takav jeziv zločin naše službe, ne od juče, već nekoliko mjeseci imaju", rekao je Vučić, nakon što je na aerodromu u Beogradu dočekao avion sa milion doza kineske vakcine protiv Kovid-19. On je rekao da srbinajske službe "rade svoj posao", ali su to "nemogući uslovi, jer mi tamo nemamo efektivnu kontrolu na terenu".

"Država Srbija će se boriti da se na svaki način pronađu oni koji su taj zločin počinili", rekao je Vučić.

Brnabić: Nećemo se smiriti dok se ne istraži ubistvo

 

U Hramu Svetog Save u Beogradu danas je služen pomen Ivanoviću, kom je prisustvovala premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je ponovila da se Vlada Srbije "neće smiriti dok se ne istraži taj užasan zločin", kao i da Priština opstruiše cijeli proces.

Beogradski mediji prenose da je Brnabić navela da su postojali pokušaji političkih optužnica koje su se, kako je kazala, završile time da je na kraju optužena Ivanovićeva sekretarica.

"To govori o ozbiljnostri istrage u Prištini i njihovim namjerama... Da je Prištini bilo u interesu da nađe počinioca i nalogodavce, svakako bi i današnji epilog bio drugačiji", rekla je Brnabić.

Preporučujemo za Vas