Protest u Gračanici: Zahtijevali bezuslovno oslobađanje Jovanovića

"S vjerom u Boga do slobode", "Zaklinjem se pred Bogom i u svoju ćerku da nisam kriv", "Nije kriv", "Pravda za Rista", neke su od poruka sa protesta

19004 pregleda 12 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Screenshot/Youtube
Sa protesta, Foto: Screenshot/Youtube

Stotinak građana organizovalo je u Gračanici mirnu šetnju, protestujući zbog pritvaranja Rista Jovanovića iz Podgorice, uhapšenog za Vidovdan na Gazimestanu, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

"S vjerom u Boga do slobode", "Zaklinjem se pred Bogom i u svoju ćerku da nisam kriv", "Nije kriv", "Pravda za Rista", neke su od poruka sa protesta.

Zahtijevano je bezuslovno oslobađanje Jovanovića, jer je kako su okupljeni naveli, uhapšen bez pravnog osnova.

Jovanoviću je u Osnovnom sudu u Prištini određen pritvor od 30 dana, jer je navodno "širio vjersku mržnju i doveo u opasnost pripadnike albanske nacionalnosti", prenosi RTS.

Jovanović je u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici a njegova advokatica Jovana Filipović podnijela je žalbu Apelacionom sudu na odluku suda o pritvoru.

RTS navodi da je Jovanovića je 28. juna uhapsila specijalna policija jer je pokušao da ukaže na bespotreban policijski pretres torbe monahinje na ulazu u dvorište kompleksa na Gazimestanu.

Bonus video: