Jedna osoba poginula u potjeri za krijumčarima migranata u Hrvatskoj

Prema dosad utvrđenom smrtno je stradao suvozač iz Volva, nakon što je udario u službena vozila i sletio u šumu

5822 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Krijumčari migranata, u bjegstvu sa dva terenska vozila pred policijom, sletjeli su s puta u šumu kod Velike Gorice pri čemu je poginuo jedan suvozač i povrijeđena većina putnika koje su prevozili, a tokom intervencije lakše je povrijeđena policijska službenica, prenijela je agencija Hina.

Pripadnici Uprave policije, koji pojačano postupaju na suzbijanju nezakonitih migracija opazili su pola sata prije ponoći dva sumnjiva terenca, marke volvo austrijskih registracija i mercedes mađarskih registracija, između naselja Okuje i Guci na velikogoričkom području.

Nakon što su policijski službenici započeli potjeru za vozilima uz zvučne i svjetlosne signale, vozila se nisu zaustavila, odnosno vozači su odbili da posupe po naređenju. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci sa ciljem da ih zaustave, saopštila je policija.

Pritom je mercedes sletio s kolovoza u šumu, dok je volvo prvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i takođe sletio u šumu.

Prema dosad utvrđenom smrtno je stradao suvozač iz Volva, nakon što je udario u službena vozila i sletio u šumu, navodi policija u saopštenju.

Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da se radi o stranim državljanima, dale su se u bijeg prema šumi, ali su nedugo potom pronađene.

Daljim postupanjem utvrđeno je da su vozači u dva vozila prevozili više stranih državljana, od kojih je većina povrijeđena u slijetanju i naletu vozila zbog čega im je ljekarska pomoć pružena u zagrebačkim bolnicama.

Bonus video: