kazao da će Optužnica protiv Belivuka i njegove grupe biti "remek djelo"

Vučić: Rast broja ubistava od 2018. rezultat problema koji su uvezeni u Srbiju iz Crne Gore

"Istraga je u toku, to niko ne može da zaustavi, ići će se do kraja, niko neće biti zaštićen"

16622 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Vučić, Foto: Betaphoto
Vučić, Foto: Betaphoto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će optužnica protiv grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za najteža krivična djela, biti "remek djelo".

"Nikada više u Srbiji niko neće biti nesiguran. Hvala evropskim sestrinskim službama koje su nam mnogo pomogle da do toga dođemo", rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

Na pitanje da li će istraga biti proširena na državne službenike koji su povezani sa kriminalnim klanom i koji su ga štitili, Vučić je odgovorio da u to "nema sumnje".

"Istraga je u toku, to niko ne može da zaustavi, ići će se do kraja, niko neće biti zaštićen", kazao je Vučić.

On je rekao da su problemi sa kriminalnom grupom uhapšenog Veljka Belivuka počeli nakon "ubistva na šinama" 30. januara 2017. godine, kada je u centru Beograda ubijen sportista Vlastimir Milošević.

Vučić je rekao da je Milošević ubijen zato što je, kao obezbjeđenje na splavovima, smetao kriminalnoj grupi Belivuka, čije je neke članove bio pretukao.

On je naveo da su zbog tog zločina uhapšeni Veljko Belivuk kao izvršilac, i Marko Miljković kao pomagač, koji su neko vrijeme proveli u istaznom zatvoru, nakon čega pušteni na slobodu zato što su DNK dokazi sa lica mjesta "kontaminirani".

Televizija Pink je nekoliko puta emitovala snimak na kome se vidi likvidacija Vlastimira Miloševića, kao i fotografiju žrtve, za koju je Vučić rekao da je tijelo isječeno i spakovano u kesu a zatim bačeno u Dunav.

Vučić je naveo da od 2018. godine počinje rast broja ubistava u Srbiji, i da je to rezultat problema koji su "uvezeni u Srbiju iz Crne Gore, kao sukob dva klana škaljarskog i kavačkog".

On je rekao da je zatim u 2019. godini bilo svega šest mafijaških ubistava, a da je "druga prelomna tačka pokušaj ubistva i ranjavanje šefa kavačkog klana, državljanina Crne Gore Radoja Zvicera u Kijevu".

"Onda imamo krvavi slijed događaja potpunu ludnicu u kojoj vam nestaju ljudi. Počinju svi da pričaju o tome jer se ti bolesnici hvale snimcima šalju ih svima", rekao je Vučić i dodao da je u 2020. godini bilo pet mafijaških ubistava i da su to sve bili oni koji su nestali, što su slučajevi koji su nakon hapšenja Belivukove grupe u februaru ove godine "svi riješeni".

Vučić je naveo da su nakon toga djelovi kriminalne grupe i djelovi iz policije počeli da prate njega, njegovog brata i starijeg sina da bi se "opametili".

"Moja poruka njima je da neću da se opametim. U ovoj godini imamo nula mafijaških ubistava. Imamo ukupno 38 ubistava, ali nijedan pokušaj mafijaškog ubistva nemamo u zemlji. Vidite da može", rekao je Vučić.

On je rekao da je spreman da dođe u studio da se donese poligraf i da javno odgovara da li je ili nije "ikada vidio ili čuo Belivuka".

"Nikada ga nisam ni čuo ni vidio. Nije krivično djelo da nekoga vidiš 2014. do 2017. godine, ali se slučajno desilo da nisam", rekao je Vučić.

Preporučujemo za Vas