navodno negirao sva krivična djela za koja se tereti

"Njuzmaks adrija": Član Belivukove grupe Miljković u iskazu tvrdio da se vidio sa Vulinom i Vučićem

Miljković je Vulina navodno upoznao preko svog djeda Svetozara Vujačića, koji je savjetnik ministra

36824 pregleda 32 reakcija 31 komentar(a)
Vulin, Foto: Betaphoto
Vulin, Foto: Betaphoto

Marko Miljković, koji se nalazi u pritvoru pod optužbama da je kao član grupe Veljka Belivuka učestvovao u ubistvima i trgovini drogom, tvrdi da se sastajao sa srbijanskim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predsjednikom te države Aleksandrom Vučićem, navodi se u dijelu policijskog iskaza u koji je Njuzmaks adrija imala uvid.

On je navodno negirao sva krivična djela za koja se tereti, a Vulina je navodno upoznao preko svog djeda Svetozara Vujačića, koji je savjetnik ministra.

Miljković je kazao da je ministra Vulina upoznao u jesen 2019. godine u beogradskom noćnom klubu „Gotik“, prenosi Danas.

„Tad nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ (skrivenu, bezbjednu lokaciju) van Beograda na neko određeno vrijeme“, naveo je Miljković, koji je dodao i da se sa Vučićem našao u stanu na Zvezdari, koji je i Belivuk spominjao u svom iskazu u koji su imali uvid novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

„Vučić mi je tada rekao da ja slobodno mogu da se nalazim sa Aleksandrom Vulinom i da sarađujem sa njim, jer je on njegova desna ruka… Vulina sam prvo vodio u dvije kuće to je jako bitno, na lijevoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje. Njemu se tamo nisu svidjele te dvije kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva, pa da nas ne bi povezivali“, navodno je kazao Miljković.

Vučić
Vučićfoto: Betaphoto

On je dodao i da je Vulina nakon toga odveo na lokaciju u Ritopeku, kojom je Vulin bio „oduševljen“, a da mu je rekao da „u tu garažu niko ne dolazi dok je oni koriste“.

U iskazu je Miljković navodno kazao i da se sa Vulinom posljednji put vidio u ljeto 2020. godine, kada mu je tražio da predsjednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića ucijeni snimkom koji je trebalo da napravi starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, tadašnjom vjerenicom Milovana Tadića Mikse, šefa obezbjeđenja Veljka Belivuka.

Vulin je prethodno u medijima komentarisao iskaz sa saslušanja Marka Miljkovića, ocijenivši da se na osnovu njegovih riječi može zaključiti da osumnjičeni i u zatvoru dobijaju povjerljive informacije.

„Taj klan je predugo postojao i sada su u zatvoru i neće izaći iz zatvora do kraja svog života. Znamo šta im je cilj, a to je da bace ljagu na MUP i sve operativce koji rade na slučaju“, izjavio je Vulin o Miljkovićevoj odbrani.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom jučerašnjeg TV gostovanja rekao da Belivuka ili Miljkovića nikada nije „ni čuo, ni vidio“, kao i da je spreman da svoj iskaz dokaže na poligrafu.

Preporučujemo za Vas