spreman i da ode na poligraf

Vučić najavio da on i Vulin podnose prijavu protiv sebe zbog slučaja Belivuk

On je naveo da su kompletan posao uradile domaće službe, te negirao da je američki FBI pomogao Srbiji u tom slučaju

18773 pregleda 28 reakcija 27 komentar(a)
Vučić, Foto: Betaphoto
Vučić, Foto: Betaphoto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odlučili da podnesu krivičnu prijavu protiv sebe, kako bi dokazali da je bila laž sve što su, o navodnoj njihovoj vezi s klanom Veljka Belivuka govorili "mafijaško tajkunski krugovi".

Vučić je za RTS naveo da će on i Vulin "naći nekog od kolega" da sjutra, nadležnom tužilaštvu podnese tu krivičnu prijavu.

"Podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, naći ćemo nekog od naših kolega da iznese sve što su rekli tajkunsko mafijaški poltičari i sve što su drugi prenosili", rekao je on.

Vučić je rekao i da tužilaštvo i policija znaju da je sve što su o tome govoril "takunsko mafijaško političari" bila laž, te dodao da će, kako i u slučaju Jovanjica to i dokazati.

"Spremni smo da odgovaramo, spreman sam da unizim sebe i odem na poligraf, ali se nadam da će neki drugi smeti da odu na detektor laži kada su u pitanju druge mahinacije", rekao je on.

Vučić je rekao i da će "onda će sve te laži da se rasprše", te ocijenio da " zna narod ko se bori protiv mafije"

Vučić je čestitao policiji Srbije i Bezbednosno informativnoj agenciji na uspešnoj akciji, a tužiocima na podizanju optužnice protiv klana Belivuka i Marka Miljkovića.

On je naveo da su kompletan posao uradile domaće službe, te negirao da je američki "FBI pomogao Srbiji u tom slučaju".

"FBI nije radio ništa po tom slučaju", rekao je Vučić, te dodao da je FBI, kada je sve bilo gotovo obavijestio Srbiju o postojanju aplikacije AON koju su oni proizveli.

Vučić je rekao da je ta aplikacije bila pod kontrolom američke CIA , a da su kriminalci mislili da je sigurna.

On je naveo da je bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govorio o aplikaciji "Skaj", koju je koristio Belivukov klan, te dodao da je moguće da je on pogriješio "kao što su i novine pogrešile".

Vučić je dodao i da su domaće službe, za aplikaciju Skaj imale tek naknadnu podršku evropskih službi.

Preporučujemo za Vas