Selaković: Đukanovićevi besmisleni i ostrašćeni napadi na Vučića

Ministar spoljnih poslova Srbije ocijenio da Đukanović pokušava da "prikrije svoje političke promašaje"

6111 pregleda 26 reakcija 27 komentar(a)
Selaković, Foto: BETAPHOTO
Selaković, Foto: BETAPHOTO

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas izjavio da su navodi predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da Srbija želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca neistiniti i besmisleni, te da Đukanović time negira pravo na postojanje "preko 28 odsto sopstvenih građana koji se osjećaju i deklarišu kao pripadnici srpskog naroda".

"Besmisleni i ostrašćeni napadi predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na predsjednika Aleksandra Vučića, nisu ništa drugo do pokušaj da na lažima zasnovanoj retorici nekog prošlog vijeka i nekih prošlih ljudi pokuša da prikrije svoje političke promašaje, te izazove osjećaj tobožnje ugroženosti, a sebe proglasi i predstavi kao spasioca", naveo je Selaković u pisanoj izjavi.

Šef srpske diplomatije je istakao da se "uspjeh jednog predsjednika države ne mjeri se zapaljivošću fraza i talentom za proizvođenje konflikta u sopstvenom društvu, već nivoom BDP-a, prosječne plate i kupovne moći građana, kilometrima auto-puteva i pruga, brojem otvorenih novih radnih mjesta".

"Vrhunac bezobrazluka je poređenje Srbije sa nacističkom Njemačkom, a predsjednika Vučića sa Hitlerom, samo zato što je predsjednik jasno stavio do znanja da Srbija nije i neće biti poligon i tržište za djelovanje kriminalnih narko-kartela iz Crne Gore", dodao je on i ocijenio da Đukanović traži saveznike među onima kojima smeta da se Srbija ekonomski razvija i napreduje.

Istakao je da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Crne Gore "što se ne može reći da Crna Gora pokazuje prema Srbiji".

Bonus video: