kazao da su optužbe predsjednika "odraz njegove podsvijesti"

Vučić: Đukanović je taj koji bi Crnu Goru bez Srba, MUP pojasnio sve oko slučaja sa Krivokapićevim sinom

"Bio bih užasno razočaran da bilo ko pomisli da može bilo šta da radi protiv bilo čije porodice. Ne da bi to bio samo skandal već bi najgore govorilo o Srbiji", kazao je predsjednik Srbije

37729 pregleda 173 reakcija 151 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović sve radio da Crna Gora bude bez Srba i da su optužbe Đukanovića odraz njegove podsvijesti.

"Ja niti želim niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće niti mi je ikad bio cilj. To je podsvijest, to progovara iz njega ono što on želi - uvijek je želio Crnu Goru bez Srba", rekao je Vučić u Kraljevu, na otvaranju fabrike Leoni.

Vučić je rekao da je Đukanović izmišljao Crkvu u Crnoj Gori kako bi rekao da nema Srba, i da je crnogorski predsjednik upravo "autoprojekcijom pokazao da je to tako".

Povodom optužbi crnogorske vlade da se grubo postupalo sa sinom premijera Zdravka Krivokapća prilikom kontrole vozila u kojem je bio, rekao je da "nema šta da doda" saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je to negiralo.

"Bio bih užasno razočaran da bilo ko pomisli da može bilo šta da radi protiv bilo čije porodice. Ne da bi to bio samo skandal već bi najgore govorilo o Srbiji. Prihvatio sam objašnjenje MUP-a, svi u hijerarhiji deset puta su ponovili šta se dogodilo", naglasio je Vučić.

Kako je rekao, "to se desi svakog dana kad vidite oružje u nekom automobilu, posebno onih tablica odakle dolazi najveći broj pripadnika škaljarskog i kavačkog klana".

Takođe, Vučić je rekao da se u hrvatskim medijima vodi kampanja protiv Srbije, ali da se na to neće "odgovarati histerično i nervozno", niti da će vrijeđati nekog od hrvatskih predstavnika.

Prema njegovim riječima, napad je razultat toga što Srbija jača i prvi put u bruto društevnom proizvodu dostiže Hrvatsku koja, kako je dodao, ima "onoliku obalu i turiste".

Komenarišući pisanje hrvatskih medija da izbora u Srbiji svakako neće biti 10. aprila, on je naveo da nikad neće biti ništa značajno toga datuma u Srbiji jer je na taj dan osnovana "ustaška Nezavisna Država Hrvatska" (NDH).

Kako je naveo, u Hrvatskoj se izgleda "ne stide 10. aprila, valjda se ponose".

On je rekao da ima potvrdu iz Patrijaršije SPC da je šest Vučića stradalo za vrijeme Drugog svjetskog rata u NDH, kao i imena nekih od onih koji su umiješani u taj zločin zločin.

Vučić je rekao da će danas razgovarati sa srpskim predstavnikom u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom o izgradnji Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, o nizu tema i o njegovom nedavnom susretu sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom u Beogradu.