kazao da krivična djela imaju "terorističke elemente"

Kosovski ministar policije: Požar u Opštini Zubin Potok, napad eksplozivom u Zvečanu

Svećlja je pozvao stanovnike sjevera Kosova da poštuju zakone, kao i da ne dozvole da njima "manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama"

8468 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da su nepoznate osobe prethodne noći zapalile Centar za registraciju vozila u zgradi Opštine Zubin Potok, a da je eksplozivom izvršen napad na Centar za civilnu registraciju u Zvečanu.

Kako prenosi KoSSev, Svećlja je na Fejsbuku napisao da ta krivična djela imaju "terorističke elemente".

"Kosovska policija je odmah izašla na lice mjesta i uskoro ćemo imati više informacija... Ova krivična djela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinju i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbjeđivanje reda i sigurnosti", napisao je Svećlja.

On je takođe pozvao stanovnike sjevera Kosova da poštuju zakone, kao i da ne dozvole da njima "manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama".

Kosovski mediji prethodno su naveli da su bombu na registracioni centar u Zvečanu navodno bacili Srbi "koji je prihvataju reciprocitet za registarske tablice".

Komandir vatrogasne stanice u Zubinom Potoku Saša Božović rekao je za Kossev da je noćas vatra zahvatila dve kancelarije u zgradi Opštine u kojoj, u trenutku izbijanja požara, nije bilo nikog.

Božović nije mogao da potvrdi šta bi mogao da bude uzrok požara, navodeći da će to da utvrde nadležni inspektori.

Danas je peti dan blokade puteva kod Jarinja i Brnjaka, a zbog odluke kosovske vlade o uvođenju probnih tablica RKS za vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Preporučujemo za Vas